Sider

søndag 19. april 2015

Var på besøk til tross for at han står på EUs og Norges sanksjonsliste.

POSTET PÅ TWITTER: Ingen visste at den russiske visestatsministeren oppholdt seg på Svalbard før han selv la ut flere bilder fra den lille ekspidisjonen sin på Twitter. Foto: Dmitrij Rogozin profil på Twitter(Dagbladet/NTB): Russlands visestatsminister Dmitrij Rogozin forlot Svalbard lørdag kveld og satte kursen for Nordpolen, ifølge Barents Observer.

Rogozin står på Norges sanksjonsliste og det er fortsatt usikkert hvordan han kom seg inn på Svalbard i utgangspunktet. Besøket har vekket sterke reaksjoner og Utenriksdepartementet har bedt russiske myndigheter om en forklaring.

Den russiske visestatsministeren sier ingenting om hvordan han reiste til Svalbard i Twittermeldingene sine. Et passasjerfly fra fastlands-Norge ville innebært en passkontroll, noe som ville stoppet hans adgang. Charterfly direkte fra Russland lander ofte på flyplassen i Longyearbyen uten å fly via noen norske flyplasser, skriver Barents Observer.

I mars i fjor ble det kjent at en rekke sentrale russiske politikere og tjenestemenn ikke lenger er velkomne i Norge, verken på besøk eller gjennomreise som følge av Russlands annektering av Krim-halvøya. Sanksjonene gjelder blant andre Rogozin fordi han ifølge Lovdata offentlig oppfordret til annekteringen.
Kilde:
http://www.dagbladet.no/2015/04/19/nyheter/innenriks/svalbard/russland/38761803/
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar