Sider

lørdag 14. november 2015

Blodbad i Paris i natt

Et blodbad møtte politiet da de stormet konsertlokalet i sentrum av Paris ved 00.30-tiden natt til lørdag.


Politiet opplyser at rundt 100 personer skal være drept inne i Le Bataclan, hvor gruppen Eagles of Death Metal holdt konsert, ifølge nyhetsbyrået AFP.
Tre mistenkte angripere ble drept da de spesialtrente franske politifolkene stormet lokalet ved 00.30-tiden natt til lørdag. Samtidig som aksjonen pågikk ble det varslet om flere «smell» fra lokalet.
En politikilde sier at angriperne skal ha kastet eksplosiver på gislene inne i lokalet, ifølge nyhetsbyrået AP.
Siste fra angrepene i Paris: Følg VG Direkte

– Skjøt fra balkongen

– Det var et blodbad, sier Marc Coupris (57) til The Guardian.
Kroppen til 57-åringen ristet da han snakket med den britiske avisen. Han hadde da akkurat blitt frigjort fra det umenneskelige dramaet i konsertlokalet.
– Det var som en slagmark, det var blod overalt, det var kropper overalt. Jeg var i den andre enden av salen da skytingen begynte. Det var minst to angripere. De skjøt fra balkongen, sier Coupris.
Han lå helt stille på gulvet sammen med flere andre. Han sier at det føltes som en evighet.
– Jeg trodde min siste time var kommet, jeg trodde det var slutten. Jeg tenkte «jeg er ferdig, jeg er ferdig». Vi tenkte nok det samme alle sammen. Etter en stund så jeg at noen politifolk kom sakte inn i lokalet. Vi tittet opp, det var blod overalt. Politiet sa at vi skulle løpe ut, sier Coupris.
Dette skjer i Paris: Her er angrepene

– Drepte én etter én

I forkant av politiaksjonen kom det grufulle meldinger sosiale medier fra personer som angivelig befant seg inne i lokalet. Flere skrev at angriperne drepte én etter én.
Ved 22.30-tiden kom de første meldingene om et angrep mot det populære konsertlokalet Boulevard Voltaire.
<p>AKSJONERTE: Her står tungt bevæpnet politi utenfor konsertlokalet Bataclan. Politiet gikk til aksjon ved 00.30-tiden.<br/></p>
AKSJONERTE: Her står tungt bevæpnet politi utenfor konsertlokalet Bataclan. Politiet gikk til aksjon ved 00.30-tiden.
Foto: Kenzo Tribouillard, Afp
Da hadde det allerede vært angrep mot Stade de France, hvor Frankrike og Tyskland spilte landskamp i fotball, og en restaurant bare noen hundre meter fra konsertlokalet.
Ifølge vitner på Le Bataclan skal en av angriperne ha ropt «Allahu akbar» før det ble skutt mot folkemengden. Det ble hørt skuddsalver og «smell» fra utsiden.
En annen vitneopplysning er at en av angriperne skal ha snakket om Frankrikes militære operasjoner i Syria, ifølge AFP.
Overlevende fra innsiden av Bataclan: – Det var et blodbad

– Alle slang seg på bakken

Lenge, mens dramaet var pågående og uavklart, ble det meldt om flere titalls døde og at minst 100 personer ble holdt som gisler.
– Det var kaos. Jeg var på høyre side i salen. En låt fra Eagles of Death Metal var i ferd med å slutte da jeg hørte eksplosjoner som fra kinaputter.
Det sier et ungt vitne til den franske avisen Le Figaro.
<p>PÅ BÅRE: En skadet person trilles fra konsertlokalet til en ambulanse. Det er foreløpig ikke noe tall på hvor mange skadede det er etter massakren.<br/></p>
PÅ BÅRE: En skadet person trilles fra konsertlokalet til en ambulanse. Det er foreløpig ikke noe tall på hvor mange skadede det er etter massakren.
Foto: Miguel Medina, Afp
– Jeg så at gitaristen hevet sin gitar. Jeg snudde meg og så en fyr bevæpnet med et automatvåpen. Han skjøt i luften. Alle slang seg på bakken. Fra det øyeblikket var det instinktet som tok over.

Meldes om rundt 120 drepte

Bilder fra utsiden av Bataclan viste desperate mennesker, noen av dem skadet, som rømte i sikkerhet
Ved 23.30-tiden ankom politiets innsatsstyrker stedet. De reddet folk bort fra gatene og forsøkte å sperre av området, før de om lag en time senere gikk til aksjon.
Det er uklart hvor mange som var til stede på konserten i lokalet som skal ha en kapasitet på om lag 1500 publikummere.
<p>I DEKNING: Journalister og fotografer i nærheten av konsertlokalet mens dramaet fortsatt pågikk på innsiden.<br/></p>
I DEKNING: Journalister og fotografer i nærheten av konsertlokalet mens dramaet fortsatt pågikk på innsiden.
Foto: Dominique Faget, Afp
Totalt meldes det om rundt 120 drept i alle de syv angrepene i sentrum av Paris, men foreløpig er det nøyaktige tallet på antall drepte uklart.
Hvor mange terrorister som deltok i de angrepene er ikke kjent, men myndighetene i Paris opplyser natt til lørdag at alle skal være drept.
Samtidig har president Francois Hollande varslet at de vil starte en intens jakt på eventuelle andre personer som kan ha hatt en rolle i terrorangrepene.

– Feirer angrepene

Så langt har ingen tatt på seg skylden, men organisasjonen Site intelligente group, som overvåker jihadisme og terrororganisasjoners nettaktivitet, skriver på Twitter at støttespillere til terrorgruppen Den islamske staten (IS) feirer angrepene på nett.
Ifølge direktør for organisasjonen, Rita Katz, sier støttespillerne: «Dette er bare begynnelsen. Vent til istishadis (selvmorderne) kommer med bil.».

Ifølge henne kommer propagandamagasinet til IS – Dabiq – med følgende beskjed:
«Frankrike sender flyene sine til Syria daglig, bomber og dreper barn og eldre. I dag drikker de fra samme kopp».
«Husk, husk 14. november Paris. De vil aldri glemme denne dagen, slik som 11. september for amerikanerne».

Kilde:  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorangrepet-i-paris/nyhetsbyraa-rundt-100-drept-i-konsertlokalet/a/23561115/

1 kommentar:

  1. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    SvarSlett