Sider

tirsdag 5. april 2016

Ole Einar Bjørndalen (42, Norge) venter barn med kjæresten Darja Domratsjeva (29, Belarus)

Ole Einar Bjørndalen (42) venter barn med kjæresten Darja Domratsjeva (29) i oktober og satser mot OL i 2018. Utøvere som har opplevd det samme tror Bjørndalen vil dra positivt nytte av å bli far.








Darja Domratsjeva

Alder: 29 (3. august 1986)
Nasjonalitet: Hviterussisk
Idrettsgren: Skiskyting
OL-medaljer: 4 (3-0-1)
VM-medaljer: 6 (2-3-1)
Verdenscupen: 25 individuelle seirer, 1 sammenlagtseier
Aktuell: Venter barn sammen med Ole Einar Bjørndalen i oktober. (NTB)
– Dette tror jeg noe som er kun positivt for Ole Einar. Helt klart, sier tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeseth (44) til VG.
Han er trebarnsfar til Lars Agnar, Marthe Johanne og Ida Charlotte. Han har fem VM-gull og flere mesterskapsmedaljer. Flere av dem tok den humørfylte 44-åringen mens han var far.


Ole Einar Bjørndalen

* Alder: 42 (27. januar 1974 i Drammen)
* Idrettsgren: Skiskyting
* Klubb: Simostranda
* OL-medaljer: 13 (8-4-1)
* VM-medaljer: 44 (20-14-10)
* Verdenscupen: 95 individuelle seirer (1 i langrenn), 6 sammenlagtseirer
* Tidenes mestvinnende vinterolympier
* Aktuell: Offentliggjorde tirsdag at han fortsetter karrieren som skiskytter. (NTB)
– Nå får han barn i oktober. Da får han gjort opp alt treningsgrunnlaget først. Det blir mye verre i 2018 når ungen blir eldre, og det kan bli sykdom og smitte. Men Bjørndalen ordner det også med sine regimer. Han har hele tiden et system når folk er syke rundt han. Om det gjelder pressefolk eller kompiser har han alltid tatt forholdsregler - han er jo helt rå på å planlegge ting, så akkurat det er jeg ikke redd for, sier Hjelmeseth.
Bjørndalen forteller til VG at han ikke vet om det blir en gutt eller jente.
Les også: Her er de 11 rekordene Bjørndalen nå kan ta

– Ikke en begrensning

Frode Estil (43) har fire VM-gull og to OL-gull. Han ble pappa for første gang i 2002 til Bernhard, og fikk Konrad sommeren 2006. I 2010 ble han far til Fillip med kona Grete Estil. Ifølge trønderen er planlegging det viktigste.
– Det kommer til å gå bra. Ole Einar har vært toppidrettsutøver i mange år, og vet hva som skal til. Jeg tror det blir uproblematisk. Hvis det gjør at han mister lysten på å dra på samlinger eller dropper en trening, kan det være et problem. Men kjenner jeg Ole Einar rett så er han så proff, og nå som han vil fortsette er jeg sikker på at dette ikke er noen begrensning for han, sier Estil og legger til:
– Det kan også være sunt å ha noe annet å tenke på. Det skader aldri å ha fokus på litt andre ting enn seg selv. God planlegging er det viktigste. Men det er allerede Bjørndalen best i verden på.
Les også: Heiberg fortsetter i IOC etter Bjørndalens farvel


FOTBALLKAMP: Ole Einar Bjørndalen og Daria Domratsjeva så Vålerenga mot Real Madrid sammen i sommer på Ullevaal Stadion. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.
<p>FOTBALLKAMP: Ole Einar Bjørndalen og Daria Domratsjeva så Vålerenga mot Real Madrid sammen i sommer på Ullevaal Stadion. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.</p>Mannen bak Estil-rykket er imponert over måten Bjørndalen har slått tilbake mot kritikerne på.
– Jeg må innrømme at jeg var en av de som avskrev han for noen år siden, men jeg har måttet spise hatten og det gjør jeg gledelig. Det er fantastisk artig og inspirerende for oss som trodde vi hadde gått ut på dato, men vi har kanskje ikke det likevel, sier Estil og ler.
BAKGRUNN: Bjørndalen fortsetter i to år til

– Veldig gøy å se motivasjonen

Anders Aukland (43) er fremdeles aktiv, og blant de beste i langdistanseskirenn. Trebarnsfaren til Hampus, Oliver og Wilma jubler over at Bjørndalen fortsetter mot Pyeongchang–OL.
– For det første er det utrolig morsomt at han fortsetter. Det ante meg etter det han gjorde i Kollen. Det var utrolig inspirerende å se, sier Aukland til VG.
Han tror Bjørndalen kommer til å bli enda bedre enn det han leverte denne sesongen, hvor han tok fire VM-medaljer i Holmenkollen.
SETT DENNE? Slik ble Bjørndalen kongen av skiskyting
– Det er mange idrettsutøvere som har vært igjennom det fra bare å ha seg selv til det å få mer familie rundt seg. Det er en utfordring, men det går an å lykkes med det. Han kommer til å gå enda fortere neste år. Det er ikke noe problem, det vil gå kjempebra, tror Aukland.
43-åringen fra Tønsberg er enig med Estil og Hjelmeset i at planlegging er et nøkkelord for å bli best i skisporet samtidig som man er far.
Les også: Northug vil bli fadder til Bjørndalens sønn
– Det med å bli far er likt for alle, uansett hvilken jobbsituasjon man er. Praktisk får man litt mer å tenke på seg utover seg selv. Det løses hvis man er flink på logistikk. Men det sitter først og fremst i hodet, hvor lyst du har til å prestere og det har ikke noe å si om han har en unge. For noen vil det være bra å ha noe å tenke på ved siden. Skal du lykkes i idretten må du ha veldig stor motivasjon og det er det Ole Einar har. Han har en sult som fornyes hele tiden, mener Aukland.

Kilde :  http://www.vg.no/sport/skiskyting/ole-einar-bjoerndalen/her-er-ski-fedrenes-raad-til-bjoerndalen/a/23652400/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar