Sider

tirsdag 28. februar 2012

Hviterussland utviser EUs og Polens ambassadører

Polens ambassadør
Hviterussland reagerer kraftig på at EU har innført nye sanksjoner mot landet, og har bedt ambassadørene fra EU og Polen om å forlate landet.

Samtidig hjemkaller landet sine egne ambassadører fra Brussel og Warszawa, opplyste det hviterussiske utenriksdepartementet tirsdag.

EU anklager president Aleksandr Lukasjenko og hans autoritære regime for omfattende brudd på menneskerettighetene.

De nye sanksjonene er rettet mot 21 hviterussiske dommere og polititjenestemenn og innebærere blant annet at de ikke lenger får besøke EU-land, og at verdier de har plassert i europeiske selskaper, blir holdt tilbake.

- Det er et uttrykk for desperasjon. Han har forsøkt å manipulere oss på ulike måter og forsøkt å påvirke og true oss. Nå prøver han å gjøre noe som han tror er et press mot oss, men vi oppfatter det som svakhet og desperasjon. Han er i en svært vanskelig situasjon, sier Sveriges utenriksminister Carl Bildt om Lukasjenkos straff mot EU.

- Dette kommer til å ha negative virkninger på for ham i fremtiden, sier Bildt.

En talsmann for Hviterusslands utenriksdepartement opplyser også at landet kan komme til å iverksette flere tiltak for å beskytte sine interesser. Landet vil også svarteliste personer som har fungert som tilretteleggere for sanksjonene.

Kilde: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/eu/artikkel.php?artid=10052948

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar