Sider

onsdag 11. april 2012

Raphael Poiree søker jobb i hviterussisk KGB?

Raphael Poiree
Den berømte franske skiskytter Raphael Poiree ankom den hviterussiske hovedstaden Minsk, 9.april .Den hendelsen kan bekrefte ryktene om at han tidligere ble bedt om å lede herrelandslaget i Hviterussland. Det ser ut at Poiree tok seg tid til å tenke, og nå har kommet i Minsk for forhandlingene. I går hadde han hatt samtale med lederen av Hviterussiske Skiskytterforbundet og samtidige sjef for KGB  Vadim Zaitsev, som er på listen over personer som ikke har adgang til EU. Generelsekreter i Skiskytterforbundet Anatioly Stromsky sa at på det møtet ble det diskutert muligheter for samarbeid med den berømte skiskytteren og hviterussiske landslaget. Men det er fortsatt ukjent i hvilken form og i hvilken grad kan samarbeidet finne sted.
 Hviterussland anses som Europas siste diktatur. Her kastes folk i fengsel for sine politiske og religiøse meninger. Etter det siste presidentvalget ble syv av ti Lukasjenkos(regjerer i landet i 18 år nå) motkandidater kastet i fengsel, og to av dem er der fortsatt. Det er total forbud mot all form for protester i landet og deltagelse i de kan føre til fengselsstraff. Menneskerettighetsforkjemper, Ales Belyatsky, soner nå i fengsel.

EU har innført sanksjoner mot Hviterussland for de utallige og ustoppelige brud på menneskerettighetene som Norge har sluttet seg til.
 Det hviterussiske landslaget er faktisk også under sanksjonene nå. De får ikke lov til å kjøpe inn patroner som skal brukes i skiskyting.
I midten av februar i år ble det kjent at den tyske representanten for det finske selskapet Lapua som produserer ammunisjon for jegere og idrettsutøvere, tross den nåværende kontrakten med den hviterussiske siden ikke kan levere varene til det hviterussiske skiskytterlandslaget, på grunn av mangelen på vedtak i kraft av Tysklands eksport av patroner til Hviterussland. 

Nå pågår det også en diskusjon om å flytte kommende VM i ishockey 2014 fra Hviterussland. Den 17. mars 2011 vedtok det amerikanske senatet enstemmig en tverrpolitisk resolusjon som fordømte det hviterussiske valget som illegitimt og krevde at hviterussiske regimet skulle umiddelbart løslate alle politiske fanger, og krevde at Det internasjonale ishockeyforbundet suspenderte verdensmesterskapet i VM 2014 i Minsk inntil alle hviterussiske politiske fanger hadde blitt løslatt.

Kilde: http://nn.by/?c=ar&i=71651#!nn,http://new.racyja.com/news/puare-uznachalits-muzhchynskuyu-zbornuyu-belarusi-pa-biyatlone

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar