Sider

torsdag 6. august 2015

Blindern-vekter siktet for falsk forklaring

Ifølge politet var det vekteren selv som avfyrte skudd og plasserte ut en bombelignende gjenstand på Blindern natt til onsdag.

– Det er alvorlig det som er skjedd. Han har skapt frykt, utrygghet og en enorm etterforskning, sa Grete Lien Metlid, leder ved Oslo-politiets volds- og sedelighetsseksjon, på en pressekonferanse torsdag morgen.
Saken har dermed tatt en helt annen vending enn det som var status onsdag, da vekteren var fornærmet i saken og politiet jaktet på to gjerningsmenn.
Bombegruppen ble også kalt ut for å uskadeliggjøre en bombeliknende gjenstand som ble funnet i nærheten av der vekteren hevdet å ha blitt skutt.
– Vekteren blir suspendert hos oss i påvente av videre etterforskning, sier kommunikasjonssjef i Nokas Ådne Mauritzen til VG.
I etterkant av pressekonferansen sier Metlid følgende til VG om det som skjedde i løpet av onsdag kveld og natt til torsdag.
– Det var et veldig viktig avhør vi prøvde å få til med fornærmede gjennom hele gårsdagen. Det kom først i gang i går kveld. Etter flere timers avhør og etterforskning som løp paralellt, fant politiet grunnlag for å endre status på fornærmede. Etter noe tid valgte han å gi en ny forklaring, der han knyttet seg til den bombeliknende gjenstanden og skytingen.
– Betyr det at de to personene som ble etterlyst i går, er oppdiktet?
– Jeg vil si at vi fremdeles er interessert i å komme i kontakt med personer som har oppholdt seg på Blindern, sier Metlid til VG.

Vurderer fengsling

Metlid ønsket ikke å gå inn på om mannen har forklart hvorfor han avfyrte skudd og plasserte ut gjenstanden som skapte stor frykt i hovedstaden onsdag. Motivet for de angivelige ugjerningene er derfor foreløpig ukjent.
– Han har forklart noe, men det gjenstår flere avhør, så jeg kan ikke si noe mer om det nå.
Våpenet er funnet og beslaglagt, men Metlid ønsker ikke å gå inn på hva slags kunnskap politiet har om hvem som eier det eller om det er lovlig.
– Han har hatt medvirkning til at vi har funnet og fått kontroll på våpenet, opplyser Metlid.
Politiadvokaten vil vurdere fengsling i løpet av dagen. Vekteren har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

– Alvorlig

Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen sier det er alvorlig at en vekter har iscenesatt en skyteepisode på Blindern natt til i går.
– Politiet måtte binde opp mye ressurser på dette, og det er alvorlig, sier han til VG, men roser samtidig Oslo-politiet for god etterforskning.
Han sier det er en spesiell sak, og at det ikke finnes mange liknende eksempler i Norge.
– Det er godt at saken nå ser ut til å være oppklart. Våre studenter og ansatte kan føle seg trygge ved UiO, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.

Skal ha blitt utsatt for vold tidligere

TV 2 snakket onsdag kveld med vekteren, som fortalte at han har blitt utsatt for tre drapsforsøk på tre år. Alle episodene skal ha skjedd på Blindern, hvor han har vært ansatt i flere år.
Hendelsene han har vært utsatt for tidligere skal inkludere forsøk på kveling med tau, angrep med elektrosjokkvåpen og knivstikking.
– Han har forklart seg noe om disse hendelsene også, men jeg ønsker ikke å gå inn på det, sa Metlid under pressekonferansen.

Inneholdt ikke eksplosiver

Det var 02.41 natt til onsdag at politiet fikk melding om at en vekter var blitt skutt utenfor et av universitetets bygg.
Vekteren har nå forklart at det var han som plasserte ut gjenstanden.

Kilde: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/blindern-vekter-siktet-for-falsk-forklaring/a/23500925/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar