Sider

fredag 1. juli 2011

Norge slutter seg til utvidede EU-sanksjoner mot Hviterussland

Norge slutter seg til utvidelsen av EUs tiltak mot ansvarlige hviterussiske myndighetspersoner. – Utviklingen i Hviterussland gir fortsatt grunn til sterk uro, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.
- Dommene mot ledende opposisjonspolitikere og andre som deltok i demonstrasjonene etter presidentvalget er et skritt i feil retning, sier utenriksministeren.
Etter at hviterussiske myndigheter med makt grep inn mot demonstrasjonene etter presidentvalget i desember 2010 og fulgte opp med represalier mot opposisjonsledere, presse og sivilt samfunn, gjeninnførte og utvidet EU og Norge tiltak mot ansvarlige hviterussiske myndighetspersoner.
I kjølvannet av de siste ukenes rettssaker og dommer mot opposisjonspolitikere og andre som deltok i demonstrasjonene etter presidentvalget, har EU besluttet å utvide tiltakene til å omfatte ytterligere 13 myndighetspersoner. Norge utvider sine tiltak tilsvarende. Tiltakene består i innreiseforbud og frys av finansielle midler.
- Den siste tidens tiltaler og dommer mot Andrey Sannikaw og andre representanter for opposisjonen, aktivister og det sivile samfunnet gjør meg dypt bekymret. Jeg appellerer igjen til hviterussiske myndigheter om å frigi alle som holdes fengslet på politisk grunnlag, sier Støre.
- Mitt håp er at tiltakene mot hviterussiske myndigheter så snart som mulig kan oppheves heller enn utvides, men dette avhenger av hviterussiske myndigheters handlinger, sier utenriksministeren.

Pressemelding fra Regjering.no angående EU-sanksjoner mot Hviterussland 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar