Sider

onsdag 6. juli 2011

Taushetsprotester onsdag den 6. juli

Onsdag 6. juli har det igjen vært taushetsprotester i omtrent 30 byer i Hviterussland. Folk ønsker forandringer i landet.

Ifølge foreløpige rapporter fra menneskerettighetsforkjempere, har det blitt arrestert ca. 380 mennesker, av disse rundt 190 bare i Minsk.

Den nye taktikken til hviterussiske "revolusjonære" (samles i ulike bydeler), synes å være vellykket. Til tross for politiets ønske om å ha kontroll over situasjonen, fortsetter folk med å samle seg til taushetsprotester. Flere og flere blir kjent med taushetsprotestene etter hvert som flere og flere blir arrestert. Undertrykkelsen av innbyggerne, som blir verre og verre, forårsaker enda mer misnøye med regjeringens handlinger.

I dag ble Radio Svabodas korrespondent, Aleg Gruzdilovich, pågrepet ved Nasjonalbiblioteket, til tross for at han viste frem journalistlisensen. Underveis intervjuet han andre arresterte.

En av dem, en ung mann i en rød skjorte, forteller at han var på biblioteket. Da han gikk ut av biblioteket for å gå hjem, hørte han skrik. Han gikk for å se hva som skjedde. En mann kom bort til ham og sa at han ikke kunne stå her, og at han burde gå. Den unge mannen spurte om hvor han skulle gå. Mannen tok ham da med bort til en politibil. I intervjuet forteller den unge mannen at han er fra Ukraina, og har ikke vært i Hviterussland på en stund. Korrespondenten spør om mannen har hørt om taushetsprotestene. Den unge mannen svarer at han har hørt noe om det. Da korrespondenten fortalte ham at han hadde havnet midt oppi en sånn protest, var mannen veldig overrasket.

Kilde: http://svaboda.org

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar