Sider

tirsdag 20. desember 2011

Banditter ved makten

Femen-aktivister i aksjon foran KGB 19/12/11
Femen-aktivistene som i går markerte ettårsdagen for 19.desember 2010 ved å demonstrere nakne foran KGBs hovedkvarter, ble meldt savnet av Femen etter at det ikke gikk an å få kontakt med dem siden kl. 19:00 i går.

Landsbyboerne i landsbyen Byaki kunne ikke tro sine egne øyne da de tre ukrainske kvinnene kom inn i landsbyen i live - men sterkt demoraliserte og nedtrykte. En lokal beboer, Alexander, inviterte dem inn for å drikke te. En annen lånte dem telefonen slik at de kunne ringe FEMEN og fortelle hvor de befant seg.

Anna Gutsal, en av lederne for FEMEN, fortalte Radio Svaboda følgende:
"De er i live, men langt fra friske. I går ble de tatt av KGB. I hele natt ble de kjørt rundt rundt i en bil og deretter tatt med til skogen. De ble helt olje over, truet med å bli brent, truet med kniv. Gjerningsmennene brukte deretter knivene til å kutte av håret deres mens de filmet med et videokamera og forlot dem i skogen. Bare nå har kvinnene kommet frem til Byaki i Gomelregionen, de har blitt slått og fratatt identifikasjonspapirer. Ukrainas ambassadør i Hviterussland og konsulen er på vei.

Jentene ba om å få låne en telefon av en av beboerne i landsbyen og ringte oss. Nå gjemmer de seg i huset, og vi kan ikke fortelle hvilket hus det er og heller ikke navnet på eieren. De er veldig redde.

Jeg tror vi vil returnere dem til hjemlandet. Og vi vil gjøre alt for at Hviterusslands ambassadør i Kiev blir deportert herfra så fort som mulig, og dersom han ikke er ute av landet innen i morgen, vil vi selv ta ham med til skogen og barbere ham skallet," sa Gutsal.

Talsmannen for KGB, Alexander Antonovich, ville ikke kommentere saken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar