Sider

fredag 14. oktober 2011

Lukasjenko vil selge land og forretninger

Nettstedet "Charter 97" har fått tilgang til et dokument som ble skrevet etter Lukasjenkos visitt til Qatar. Dokumentet er merket "for intern bruk" (kan ses nederst i innlegget).

Qatarske forretningsmenn og sjeiker kan få lov til å ta del i utvinning av pottaskegjødsel i Oktober- og Petrikovfeltene samt i utvinning av jernmalm i Hviterussland, land for jakt og mye mer.

I følge dokumentet er det nødvendig å markere grensene for "den qatarske øy" i Hviterussland før 31. oktober 2011 og utarbeide et memorandum for forståelse om gjennomføringen av dette prosjektet. Prosjektet ledes av Den hviterussiske nasjonalbank og PUE "Technology Management" som har fått i oppgave å utarbeide et regelverk for etablering av soner "med støtte for funksjonering av finans- og banksentre, deriblant islamske institusjoner".

"Qatar Holding" og "Qatar Airways" skal få tilbud om å kjøpe eller forvalte Brest flyplass før 31. oktober, samt organisere direkteruter mellom Minsk og Doha .

"Den herskende Qatarfamilien" skal få "land for mulig bygging av residens og jaktmarker".

National Academy of Sciences of Belarus sammen med Qatar Foundation for Education, Science and Community Developments har bedt om blant annet å skape et "Center of Excellence".

I tillegg må selskapet "BT Telecommunications", eid av Vladimir Peftieva (som i Hviterussland fikk kallenavnet "Lukasjenkos lommebok") og som nylig kom under EUs sanksjoner, utarbeide et prosjekt om organisering av felles selskap med "Qatar Petroleum" for produksjon av kompleks gjødsel i Qatar og Hviterussland.






Kilde: http://svaboda.org

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar